Ana içeriğe atla

Yeşil Haşere Kontrol Şirketinde Neler Aranmalı?

Yeşil haşere kontroli, tesirsiz haşere kontroli manasına gelmez; daha ziyade, tamamiyle birleşik haşere idaresi ya da IPM ile alakalıdir. IPM'yi benimseyen bir haşere kontrol şirketi, engelleme, müşteri bilinci ve eğitimi ile yapı kontrollerinin zararlıları kontrol etmek kadar mühim bulunduğuna inanır. Türkiye çapında hamam böceği en son derece karşılaşılan böceklerden bir tanesidir. Siyah rengi ve antenleriyle tiksinti uyandıran bu böcek ilaçlama son derece hızlı ürer. Üç ayda bir yumurtlar ve kırk kadar yavru yapar. İhmal edildiğinde yakın vakitte büyük bir koloniye dönüşebilir. İlk adımda jel kanalıyla temizlenebilir yalnızca koloni olunca jel tekniği kifayetsiz gelir. 


Yeşil Haşere Kontrolü Nedir?

Entegre haşere idaresi, bir haşerenin bir eve ya da binaya nasıl ve namacıyla girdiğini öğrenmekle başlar. Bu alandaki profesyoneller, zararlıların hayat döngüsü ve tercih ettikleri yuvalama yerleri ile alakalı balakalıdır. Böylece bitki canına, malına, evcil hayvanlarına ve insanlara minimumhasar yaratan yenilikçi haşere engelleme tekniklerini kullanabilirler.

IPM, etrafa duyarlı kimmeşrularla koordineli olarak sağduyu programlarını kullanır. Mesela, haşere kontrol eksperleri, bir haşerenin geri dönmesini engellemek amacıyla zararlı kimmeşrular kullanmak yerine, yeni pencere ve kapı perdeleri, taze kalafatlama, yeni kapı süpürücüleri vb. gibi engelleyici malzemeler kurabilirler. Profesyoneller ilaveten bir haşerenin yaşayabileceği ek alanlar ile alakalı bilgi edinmek amacıyla tuzaklar kurabilir ya da zararlı kimmeşruların tüketimine seçenek olarak güneş enerjisiyle çalışan kovucular kurabilir.

Yeşil Haşere Kontrolünün Faydaları

Yeşil olan haşere kontrol mamülleri organik ve natural maddelerden yapılmıştır. Ek olarak, bu mamüller biyolojik olarak parçalanabilir ve yeşil olmayan muadilleri kadar eşit derecede tesirli olacak biçimde geliştirilmiştır.

Yeşil haşere idaresi programları, kimmeşru spreylere biyolojik esaslı bir seçenek sağladıkları amacıyla bitkilerin sağlığını ve yapısını geliştirmeye yardım eder. IPM'de sarfedilen kontrol taktikleri iyi huyludur ve bu namacıyladen dolayı, yinelde yeraltı suyu pisliği gibi geleneksel haşere idaresi ile temaslı bölgesel riski azaltır. IPM ilaveten istila tehlikesini azaltmaya yardım eder ve ideal maliyetli bir çözümdür.


Nasıl çalışır

IPM eksperleri, istila edilmiş bir mülkün her yerine çok gayeli bir pestisit püskürtmek yerine, bir eylem eşiği belirleyen, zararlıları belirlemek amacıyla izleyen, geri dönüşlerini engel olan ve kontrol teknikleri kullanan bir müddetç kullanır.

Bir eylemeşiği belirleme edildiğinde, profesyonel bir istilanın ne kadar büyük bulunduğunu, zararlıların ne kadar tehlike yarattığınu öğrenir ve lüzumen acil eylem cinsini belirler.

Bir IPM eksperı zararlıları izlediğinde, zararlıyı doğru bir biçimde tarifladığından emin olur. Bir haşerenin doğru tariflanması, doğru türde pestisitlerin kullanılmasını dayanıklıaya yardım eder, fakat lüzumsinim duyulmadığı takdirde pestisitlerden kaçınılır.

Haşere istilasının önlenmesi, yeşil haşere kontrolinin anahtar bileşenlerinden bir tanesidir. IPM, bir ev ya da binayı haşerelere çağrı yapan problemleri tariflamayı ve revizyonyi içerir. Önleme maliyet tesirndir ve şahıslerin ya da dünyanın sağlığını rizikoya atmaz.

Haşere engelleme teknikleri tek başına tesirsiz ise, kontrol teknikleri lüzummektedir. Profesyoneller bir kontrol tekniği uyguladığında, evvelce onu risk ve faaliyet yönünden dşayetlendirir. İlk evvelce tuzaklar ya da feromonların çiftleşmeyi bozmak amacıyla kullanılması gibi minimumrisk meydana getiren teknikler tüketilir. Mevcut eşikler bu tekniklerin tesirli olmadığını işaret ediyorsa, kontrol prosesi gayelanan alanlarda pestisit tüketimine geçer.



Yeşil Haşere Kontrol Şirketinde Neler Aranmalı?

Yeşil bir haşere kontrol şirketi arar iken, greksinimlerinizı karşılayan bir plan oluşturacak birini arayın. Şirket, zararlının cinsini, istilanın ebatınu ve zararlıların yaşadığı bölgeı ehemmiyete almalıdır.

Bir şirketin onları işe almadan evvelce kullandığı proses ve kimmeşrular ile alakalı bilgi edinin. Bazı profesyoneller başlangıçta yeşil haşere kontrol mamüllerini kullanır ve daha sonra istemeyebileceğiniz geleneksel kimmeşrularla izler. İyi bir etraf arkadaşı yok edici, minimumpahalı olan ve yinelde son derece toksik olan mamüller yerine, düşük ya da toksik olmayan nitelikli mamüller kullanmaya odaklanmalıdır. Ek olarak, nitelikli yeşil haşere kontrol şirketleri, müşterilerini haşerelerin geri dönmesini nasıl engelleyecekleri hususu ile alakalı eğitir, onları çağrı yapan şartların düzeltilmesine yardım eder ve haşere engelleyici malzemeler kurmayı öneri eder.

Yeşil haşere kontroline yönelik izlenim, engelleme ve araya girmek yaklaşımı, tüketicilerin haşereleri evden çıkarmanın etrafa zarar vermek manasına gelmediğini bilmelerine yardım eder. İstenmeyen haşerelere karşı profesyonellerin yardımına ihtiyacınız olanda, yeşil haşere idaresinin hem şahsi hatta finansal refahınızı göz önünde sahip olan tek teknik bulunduğunu unutmamalısınız.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Böcek İlaçlama Wolves İlaçlama

Türkiye çapında hamam böceği en son derece karşılaşılan böceklerden bir tanesidir. Siyah rengi ve antenleriyle tiksinti uyandıran bu böcek ilaçlama son derece hızlı ürer. Üç ayda bir yumurtlar ve kırk kadar yavru yapar. İhmal edildiğinde yakın vakitte büyük bir koloniye dönüşebilir. İlk adımda jel kanalıyla temizlenebilir yalnızca koloni olunca jel tekniği kifayetsiz gelir. Genel Böcek İlaçlama Tutarları Binanın her yanını sarması kaliteninde yinel ilaçlamadan diğer Wolves haşere ilaçlama prosedürü çözüm teşkil etmez. Bu hizmette ev boşaltılır ve mutfaktaki besinler da diğer bir mekana transfer edilir. İlaçlama prosedürü evveli evin her yönü rutubet geçirmeyen bir bezle kaplanır. İlaçlama ardından bu bezler atılır. Evin her yeri dezenfekte edildikten ardından kullanılmaya başlanır. Evin genişliği, böcek türü, sarfedilen ilaçlar ve artı prosedürler fiyatı tespit etmektedir. Bu kategoride ortaya getirilen hatalılar, esenlik yönünden tehdit ortaya getirmekla birlikte çevre sağlığını da n

Biyolojik Haşere Kontrolü - Haşere Kontrolüyle İlgili Çevresel Endişelere Cevap mı?

Biyolojik Haşere Kontrolü - Haşere Kontrolüyle İlgili Çevresel Endişelere Cevap mı? Biyolojik haşere denetiminin haşere denetimi ile alakalı bölgesel endişelera yanıt olup olmadığını manayaya çalışmadan evvelce, böcek ilaçlama şahsımize bütün bu haşere denetim işi ile alakalı biraz arkaplan bilgi kapasitesi vermek mantıklı olacaktır; ilk defa karşılaşacak olanların faydasına. Şimdi, haşereler, onlardan bu tür bahseden insanların çıkarlarına hasar yaratan organizmalardır (tarzık olarak böcekler). Bu amaçla çiftçiler amacıyla (tarlada ya da depolama esnasında) ekinlerini istila eden ve yiyen böcekler haşere olarak adlandırılacaktır. Öte yandan, ev içerisindeki şeyleri karıştırmaya meyilli olan 'ev böcekleri' (güveler gibi, depodaki bezleri karıştırabilen), temizlikçiler doğrultusundan haşere olarak görülüyor. Akılda tutulması lüzumen şey, haşerelerin fazlası böcek bulunduğu halde, böcek olmayanların da son derece çok bulunduğudur: kbuyrukgenler (ev içerisinde saklanan şeylerin