Ana içeriğe atla

Böcek İlaçlama Wolves İlaçlama

Türkiye çapında hamam böceği en son derece karşılaşılan böceklerden bir tanesidir. Siyah rengi ve antenleriyle tiksinti uyandıran bu böcek ilaçlama son derece hızlı ürer. Üç ayda bir yumurtlar ve kırk kadar yavru yapar. İhmal edildiğinde yakın vakitte büyük bir koloniye dönüşebilir. İlk adımda jel kanalıyla temizlenebilir yalnızca koloni olunca jel tekniği kifayetsiz gelir.



Genel Böcek İlaçlama Tutarları

Binanın her yanını sarması kaliteninde yinel ilaçlamadan diğer Wolves haşere ilaçlama prosedürü çözüm teşkil etmez. Bu hizmette ev boşaltılır ve mutfaktaki besinler da diğer bir mekana transfer edilir. İlaçlama prosedürü evveli evin her yönü rutubet geçirmeyen bir bezle kaplanır. İlaçlama ardından bu bezler atılır. Evin her yeri dezenfekte edildikten ardından kullanılmaya başlanır. Evin genişliği, böcek türü, sarfedilen ilaçlar ve artı prosedürler fiyatı tespit etmektedir.

Bu kategoride ortaya getirilen hatalılar, esenlik yönünden tehdit ortaya getirmekla birlikte çevre sağlığını da negatif tesirlemektedir. Sertifikası olmayan, yeterince bu sektörde hizmet etmemiş şirketler, ilaçlamada bitirdikleri hatalılar sonucunda zehirlenme olaylarına neden olmuştur. Sertifikalı 


Hastalığın başlangıcındaki ilk kaynak Huanan Deniz Ürünleri Toptan Satış Piyasaında yasadışı olarak satılan vahşi hayvanlar düşünülmekle eş güdümlü, insandan insana ve sıhhat merkezlerinde bulaş söylenmiştir. Şimdiye kadar hastalığın bulaşma yolunun damlacık yolu ile bulunduğu söylenmiştir. Ortalama inkübasyon zamanı hakkında sınırlı bilgi sahip olunantur, 

Yaşam alanımızı meydana getiren evlerin, günün birçok bölümünü geçirdiğimiz iş yerlerinin, yemek yediğimiz restmiktarların, ekmek aldığımız fırınların, besin satışı yapan marketlerin, konakladığımız otellerin özetle insan yaşamını sürdürdüğü bütün alanların tertemiz, temiz olması yalnızca insanlarda iğreti yarattığı amacıyla değil bunun yanı sıra sağlığımızı direk  tesirlediği amacıyla oldukça mühimdir. Bu canlılar insanlarda sarılık, veba, ve tifo gibi hastalıklara yakalanmamıza sebep olur. 

Yaşamımızın her yerinde karşımıza çıkan haşere ve böceklerle kimmeşru, biyolojik veya fiziksel olarak mücadele etme tekniğine böcek ilaçlama adı verilir. Böcek ilaçlama profesyonellik lüzumtiren ytesirleri ve deneyimi olmayan şahıslar doğrultusundan yapıldığında çok ciddi problemlere meydan veren bir programdır. Bilinçsiz ve eğitim almamış şahıslar doğrultusundan böcek ilaçlama yapılırsa insan, hayvan ve etraf sağlığı tehlikeye atılmış olur.


MERS-CoV ve SARS-CoV epidemiyoloji bilgi kapasitesine göre 14 güne kadar inkübasyon zamanı olabileceği düşünülmektedir. Eldeki bilgilere göre ağır seyreden olguların seviyesinın ve fatalite süratinin çok yüksek olmadığı biçiminde bir gözlem elde edilmiştir. Fakat gelişen devrede virüsün kalıtsal bünyesinde meydana çıkabilecek değişiklıklarabağlı olarak değişiklaşabilir. Şu an amacıyla bulaştırıcılık zamanı, inkübasyon zamanı ve virüsün dış bölgea dayanma zamanı net olarak bilinmemektedir.

Ortam dezenfeksiyon hizmetinden evvelce, kullanılacak dezenfektanın Sıhhat Bakanlığı ruhsatı, hipoklorit essaslı dezenfektan üretimi amacıyla meşru mecburilik olan; MSDS belgeleri, dezenfektan faaliyet raporu, halk sağlığından alıncak program işlem raporu ve tarım bakanlığından alıncak üretim izini kesinlikle talep edilmelidir. Bunlarla eş güdümlü hizmet verecek personelin lüzumlu sıhhat şartlarını taşıması (astım,bronşit,üst sonulum yolları hastalıkları, vs) hijyen ve mesleki yeterlilik belgeleri, iş emniyetilirği sertifika denetimlerini yaparak kendinize emniyetilir hizmet temin edebilirsiniz.


Yorumlar

  1. https://www.youtube.com/watch?v=PD0WHEHxcG0

    YanıtlaSil
  2. Biyolojik haşere denetiminin haşere denetimi ile alakalı bölgesel endişelera yanıt olup olmadığını manayaya çalışmadan evvelce, şahsımize bütün bu haşere denetim işi ile alakalı biraz arkaplan bilgi kapasitesi vermek mantıklı olacaktır; ilk defa karşılaşacak olanların faydasına.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yeşil Haşere Kontrol Şirketinde Neler Aranmalı?

Yeşil haşere kontroli, tesirsiz haşere kontroli manasına gelmez; daha ziyade, tamamiyle birleşik haşere idaresi ya da IPM ile alakalıdir. IPM'yi benimseyen bir haşere kontrol şirketi, engelleme, müşteri bilinci ve eğitimi ile yapı kontrollerinin zararlıları kontrol etmek kadar mühim bulunduğuna inanır.  Türkiye çapında hamam böceği en son derece karşılaşılan böceklerden bir tanesidir. Siyah rengi ve antenleriyle tiksinti uyandıran bu  böcek ilaçlama  son derece hızlı ürer. Üç ayda bir yumurtlar ve kırk kadar yavru yapar. İhmal edildiğinde yakın vakitte büyük bir koloniye dönüşebilir. İlk adımda jel kanalıyla temizlenebilir yalnızca koloni olunca jel tekniği kifayetsiz gelir.  Yeşil Haşere Kontrolü Nedir? Entegre haşere idaresi, bir haşerenin bir eve ya da binaya nasıl ve namacıyla girdiğini öğrenmekle başlar. Bu alandaki profesyoneller, zararlıların hayat döngüsü ve tercih ettikleri yuvalama yerleri ile alakalı balakalıdır. Böylece bitki canına, malına, evcil hayvanlarına ve insanl

Biyolojik Haşere Kontrolü - Haşere Kontrolüyle İlgili Çevresel Endişelere Cevap mı?

Biyolojik Haşere Kontrolü - Haşere Kontrolüyle İlgili Çevresel Endişelere Cevap mı? Biyolojik haşere denetiminin haşere denetimi ile alakalı bölgesel endişelera yanıt olup olmadığını manayaya çalışmadan evvelce, böcek ilaçlama şahsımize bütün bu haşere denetim işi ile alakalı biraz arkaplan bilgi kapasitesi vermek mantıklı olacaktır; ilk defa karşılaşacak olanların faydasına. Şimdi, haşereler, onlardan bu tür bahseden insanların çıkarlarına hasar yaratan organizmalardır (tarzık olarak böcekler). Bu amaçla çiftçiler amacıyla (tarlada ya da depolama esnasında) ekinlerini istila eden ve yiyen böcekler haşere olarak adlandırılacaktır. Öte yandan, ev içerisindeki şeyleri karıştırmaya meyilli olan 'ev böcekleri' (güveler gibi, depodaki bezleri karıştırabilen), temizlikçiler doğrultusundan haşere olarak görülüyor. Akılda tutulması lüzumen şey, haşerelerin fazlası böcek bulunduğu halde, böcek olmayanların da son derece çok bulunduğudur: kbuyrukgenler (ev içerisinde saklanan şeylerin