Ana içeriğe atla

Biyolojik Haşere Kontrolü - Haşere Kontrolüyle İlgili Çevresel Endişelere Cevap mı?

Biyolojik Haşere Kontrolü - Haşere Kontrolüyle İlgili Çevresel Endişelere Cevap mı?

Biyolojik haşere denetiminin haşere denetimi ile alakalı bölgesel endişelera yanıt olup olmadığını manayaya çalışmadan evvelce, böcek ilaçlama şahsımize bütün bu haşere denetim işi ile alakalı biraz arkaplan bilgi kapasitesi vermek mantıklı olacaktır; ilk defa karşılaşacak olanların faydasına.

Şimdi, haşereler, onlardan bu tür bahseden insanların çıkarlarına hasar yaratan organizmalardır (tarzık olarak böcekler). Bu amaçla çiftçiler amacıyla (tarlada ya da depolama esnasında) ekinlerini istila eden ve yiyen böcekler haşere olarak adlandırılacaktır. Öte yandan, ev içerisindeki şeyleri karıştırmaya meyilli olan 'ev böcekleri' (güveler gibi, depodaki bezleri karıştırabilen), temizlikçiler doğrultusundan haşere olarak görülüyor. Akılda tutulması lüzumen şey, haşerelerin fazlası böcek bulunduğu halde, böcek olmayanların da son derece çok bulunduğudur: kbuyrukgenler (ev içerisinde saklanan şeylerin çiftliklerindeki mahsulleri bozabilen) gibi kbuyrukgenler de haşere olarak görülür. , böcek olmadıkları gerçeğine karşın.

Zararlıların zararlı bulunduğunu gördükten sonra, onlara 'kurban olan' insanların onlardan kurtulmak isesaseri naturaldır. Bu arada, şimdilik zararlıların kurbanı olmamış insanlar bu tür bir 'kader'den kaçınmaya istekli olacaklardır. Bu arada, haşerelere ev sahipliği gerçekleştirmek ciddi bir kader olabilir: Binlerce hektarlık tarım arazisinin tek bir günde haşereler doğrultusundan israf edildiği ve fazlası vakit milyonlarca dolara varan kayıplara namacıyla bulunduğu biliniyor. Haşere denetiminin oluşturulması olarak adlandırılan, o vakit haşere istilasını engellemek ya da durumuhazırda gerçekleşmişse haşere istilasını çözüme ulaştırmak amacıyla atılan ismimlardır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Böcek İlaçlama Wolves İlaçlama

Türkiye çapında hamam böceği en son derece karşılaşılan böceklerden bir tanesidir. Siyah rengi ve antenleriyle tiksinti uyandıran bu böcek ilaçlama son derece hızlı ürer. Üç ayda bir yumurtlar ve kırk kadar yavru yapar. İhmal edildiğinde yakın vakitte büyük bir koloniye dönüşebilir. İlk adımda jel kanalıyla temizlenebilir yalnızca koloni olunca jel tekniği kifayetsiz gelir. Genel Böcek İlaçlama Tutarları Binanın her yanını sarması kaliteninde yinel ilaçlamadan diğer Wolves haşere ilaçlama prosedürü çözüm teşkil etmez. Bu hizmette ev boşaltılır ve mutfaktaki besinler da diğer bir mekana transfer edilir. İlaçlama prosedürü evveli evin her yönü rutubet geçirmeyen bir bezle kaplanır. İlaçlama ardından bu bezler atılır. Evin her yeri dezenfekte edildikten ardından kullanılmaya başlanır. Evin genişliği, böcek türü, sarfedilen ilaçlar ve artı prosedürler fiyatı tespit etmektedir. Bu kategoride ortaya getirilen hatalılar, esenlik yönünden tehdit ortaya getirmekla birlikte çevre sağlığını da n

Yeşil Haşere Kontrol Şirketinde Neler Aranmalı?

Yeşil haşere kontroli, tesirsiz haşere kontroli manasına gelmez; daha ziyade, tamamiyle birleşik haşere idaresi ya da IPM ile alakalıdir. IPM'yi benimseyen bir haşere kontrol şirketi, engelleme, müşteri bilinci ve eğitimi ile yapı kontrollerinin zararlıları kontrol etmek kadar mühim bulunduğuna inanır.  Türkiye çapında hamam böceği en son derece karşılaşılan böceklerden bir tanesidir. Siyah rengi ve antenleriyle tiksinti uyandıran bu  böcek ilaçlama  son derece hızlı ürer. Üç ayda bir yumurtlar ve kırk kadar yavru yapar. İhmal edildiğinde yakın vakitte büyük bir koloniye dönüşebilir. İlk adımda jel kanalıyla temizlenebilir yalnızca koloni olunca jel tekniği kifayetsiz gelir.  Yeşil Haşere Kontrolü Nedir? Entegre haşere idaresi, bir haşerenin bir eve ya da binaya nasıl ve namacıyla girdiğini öğrenmekle başlar. Bu alandaki profesyoneller, zararlıların hayat döngüsü ve tercih ettikleri yuvalama yerleri ile alakalı balakalıdır. Böylece bitki canına, malına, evcil hayvanlarına ve insanl